top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Review: Hitster Summer Party spel

Bijgewerkt op: 3 dagen geleden

De hele dag staat de muziek aan. Met verschillende muziek smaken, betekent dat een grappige combi van nummers die ik hoor in huis. Bij de meiden hoor ik, naast Harry Styles, Taylor Swift, Chef’Special en Nothing but Thieves ook wel ‘s ‘oudere’ nummer voorbijkomen. Die zijn dan blijkbaar weer ineens populair door Tiktok. Ze vonden het dan ook allemaal leuk dat we het muziekspel Hitster Summer Party mochten testen van @speelgoed_van_het_jaar.

Review Hitster Summer Party

Party spel

Stonden we vorige week nog met vrienden op Tilburg Zingt lekker vals mee te zingen, nu kon dat thuis gewoon nog een keer. Zowel de volwassenen als de meiden met vrienden kenden veel van de oude en nieuwe nummers. Na een paar kaartjes zat iedereen al gezellig mee te zingen en sommigen zelfs te dansen! Niet gek natuurlijk met al die vrolijke zomerhits. Een echt party spel dus.

Hitster Summer Party review

De spel regels

Meezingen en dansen is natuurlijk gezellig met een groep. Maar je moet wel iets meer doen bij dit spel. Je moet namelijk weten, nou ja meer raden, in welk jaar het nummer wat je hoort is uitgebracht. Nummers zoals Wake me up before you Go (Wham), Dance the Night (Dua Lipa),  I gotta Feeling (BlackEyed Peas) en Miami (Will Smith).


Best bekende nummers allemaal, dus ook echt goed te doen met oudere kinderen. Eventueel samen in een duo, dan al helemaal. Ook handig voor jezelf trouwens een kind als hulp, want ken jij de allernieuwste hits?


Hoeft gelukkig niet het precieze jaar te zijn. Het gaat erom dat je het nummer op de juiste plek in je muziektijdlijn legt. Dus of het nummer ouder of jonger is dan het nummer wat je als startkaart hebt.


Heb je de kaart goed neergelegd, dus klopt de tijdlijn? Dan mag je de kaart laten liggen. Heb je het fout, dan gaat de kaart terug in de doos. Twijfel je? Wie als eerste 10 kaarten goed heeft neergelegd, dus een oplopende tijdlijn heeft, heeft gewonnen. Klinkt makkelijk toch? Dat zijn de spelregels ook echt, het raden van de nummers echt niet!

Hitster review Spotify

Hitster app

Het spel speel je via de Hitster app. In deze app staat de uitleg en kan je de  QR code van de kaartjes scannen. Via je Spotify account (dat moet je dus wel hebben) krijg je dan het te raden nummer te horen. Het nummer is trouwens afgeschermd, dus ook degene die die kaartjes scant, de DJ, kan mee raden.


Extra uitdaging

Ben je met echte muziekkenners of heb je alle 300 nummers al gehad? Dan kan je het spel uitdagender maken. Door bijvoorbeeld naast het jaartal ook de naam van de zanger / zangeres / band en de titel van het nummer te raden. Of een grote tijdlijn samen met de hele groep of teams te maken. En dan kan je ook nog de tokens gebruiken. Wij speelden tot nu toe alleen de originele, simpele versie en hadden daar al de grootste lol mee.

Hitster review Summer party

Nog meer Hitster spellen

Iedereen (van 15 tot en met 53) vond het een superleuk spel om met de groep te spelen. Een van hen houdt van foute muziek, dus daar onthou ik meteen de versie Hitster Guilty Pleasures voor. En er zijn nog meer versies: Hitster Origineel    en Bingo

 

Verkiezing speelgoed van het jaar

Leuk om te weten is dat dit spel door de vakjury als een van de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het jaar is gekozen. Als je wilt kan je op het spel (of ander speelgoed) stemmen. Je maakt dan namelijk kans om het spel te winnen!

Kinderfeestje thuis speurtocht draaiboek feestpakket

Kinderfeestje

Zoals ik al aangaf is dit spel volgens ons al te spelen vanaf een jaar of 10 / 11. Door Tiktok kennen kinderen van die leeftijd namelijk best wat oudere nummers. Heb je het spel toevallig in huis, dan is het leuk in combi met het Challengefeest of bij een slaapfeestje. Kijk voor nog meer ideeën voor een kinderfeestje op mijn website

 

 

 

Comments


bottom of page