top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Review SmartGames IQ Reverso

Bijgewerkt op: 2 dagen geleden

SmartGames, je kent deze leuke en leerzame spellen vast wel. Wij vinden het echt elke keer weer uitdagende spellen. Ook de nieuwe mini IQ Reverso. En we hebben echt al redelijk wat verschillende SmartGames, dus dat zegt wel wat! We hebben onder andere Hide & Seek Safari, Temple Trap, Road Block en IQ Puzzelers. Reverso is de nieuwste IQ versie en kregen we van SmartGames om uit te proberen.

SmartGames review Reverso

Smartgames

SmartGames zijn populair. Zowel bij kinderen, leraren en volwassenen. De spellen zijn namelijk echte hersenkrakers. Door de vele levels die je met elk spel kan spelen, zijn ze ook voor iedereen uitdagend. Het idee is bij elk spel hetzelfde, namelijk puzzels proberen logisch op te lossen. Klinkt makkelijk, maar geloof me, dat is het dus echt niet!


Reverso IQ

Reverso is, net als de andere spellen, een puzzel. Deze puzzel is met slechts zes stukjes. De stukjes zijn flexibel en van rubber. Moeilijke van deze puzzel is dat het een dubbelzijdige puzzel is. Met de zes puzzelstukjes moet je alle twee de kanten van het puzzelbordje helemaal vullen.

Reverso SmartGames review

Je begint met het groene puzzelstuk ergens in je speelbord te duwen. Je mag zelf weten waar. Elke plaats van het groene stukje geeft een andere oplossing en moeilijkheidsgraad. Daarna vul je het speelbord door de twee staafjes van een gekleurd stukje in de gaten te duwen. Je mag zelf kiezen waar je dat in het speelbord doet. Maar ook of je het puzzelstuk aan de voorkant of de achterkant erin duwt.

SmartGames tip Reverso review

De kans is groot dat je al na een paar puzzelstukken ontdekt dat het niet gaat passen. Dan haal je alle stukken er weer uit, behalve de groene. Net zo lang proberen tot je met alle puzzelstukken beide kanten van het puzzelbord helemaal gevuld hebt.


De ene puzzel heb je sneller door dan de ander. Maar ook dat verschilt per persoon. Manlief had heel wat pogingen nodig voor een puzzel, terwijl de jongste deze in een paar keer had opgelost. Maar ook omgekeerd hoor!

Smartgames Review mini IQ Reverso

Weetjes

·         De spellen zijn van goede kwaliteit, ze blijven goed, dus kan je ze bijvoorbeeld na een jaartje ruilen met iemand of verkopen. Die spellen zijn namelijk populair! 

·         Handig formaat: klein en compact. Ze passen in een jaszak. Dus makkelijk mee te nemen voor onderweg of in de trein.

·         Spreekt meteen aan door de opvallende kleuren van de puzzelstukken

·         Alleen te spelen, maar ook samen door om de beurt een nieuw level te proberen

·         Leerzaam en goed voor ruimtelijk inzicht

·         Reverso kost maar € 6,00. Dus leuk als cadeautje voor op een kinderfeestje of schoencadeautje.


Review SmartGames

Wil je nog meer reviews van mij over andere SmartGanmes leezen? Kijk dan naar mijn grote SmartGames blog. Tips voor andere bordspellen, kaartspellen en dobbelspellen, lees je in mijn grote spellenblog.


Kinderfeestje

De spellenblogs schrijf ik als cadeautips voor naar een kinderfeestje of kinderverjaardag. Kinderfeestjes bedenken en organiseren is namelijk mijn ding. Leuk als je ook naar mijn draaiboeken en feestpakketten voor kinderfeestjes thuis kijkt op mijn website www.vanKaat.nl. Daarmee kan je zelf makkelijk thuis een superleuk feestje organiseren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een professorfeestje?

Kinderfeestje proefjes doen thuis op het Professorfeest

 

Comments


bottom of page