Verpakte traktaties, dat is op veel scholen nu de regel. Mag je zelf iets maken en inpakken? Dan zijn deze monsterfudge brokken een idee. Volgende keer geef ik traktatietips met voorverpakt eten. Je kan er ook al een paar vinden in mijn gezonde traktatie blog. Bij Milou Hofmeester zag ik deze brokken cookie moster fudge. Als basis gebruikte ik haar recept, met wat toevoegingen van mijzelf erbij. Ziet er superleuk uit en is ook nog ’s makkelijk te maken!
Ingrediënten
· chocolate chips cookies (zelf bakken of kopen)
· een blikje gecondenseerde melk
· 3 repen witte chocolade
· blauwe kleurstof
· snoep oogjes
Wat heb je nog meer nodig?
· pan, kleinere pan, vergiet en schaaltje
· ovenschaal
· bakpapier
Chocolate chips cookies bakken
Als eerste bakten mijn dochtertjes chocolade koekjes. Nou ja zelf, met behulp van een kant en klare bakmix dus, want “anders duurt het heel lang voor het klaar is” aldus mijn meiden. Wat dus betekent dat je in een half uurtje al een bakplaat vol heerlijk ruikende koekjes hebt. Je bent nog sneller klaar als je ze gewoon koopt in de supermarkt. Breek ongeveer 4 koekjes in kleine brokken. De rest kan je tijdens het wachten opeten!
Choco smelten
Verwarm de melk au bain-marie in een kleine pan. Dus zet dat pannetje in een pan met water met een vergiet boven zodat de pan net boven of in het water hangt. Roer goed tijdens het verwarmen, want anders krijg je rare gele vlekken in de melk kan ik uit ervaring zeggen… Is de melk warm, smelt dan de chocolade er beetje bij beetje in. Handigste is om dit in kleine stukjes toe te voegen.
Blauw kleuren
Als de chocolade helemaal gesmolten is, kan je een paar druppels blauwe kleurstof door de mix mengen. Doe dat druppeltje voor druppeltje tot je de kleur hebt die je goed vindt. Heb je de mooiste blauw? Dan kan je ongeveer 2/3 deel van de brokken koekjes door de melk roeren. Even goed roeren en dan is het al klaar om in een ovenschaal bekleed met bakpapier te gieten. Je hoeft natuurlijk niet perse blauw te gebruiken, een monster kan ook rood, groen of wat dan ook voor kleur hebben.
De afwerking
Schud de ovenschaal een paar keer, dan gaat alle lucht eruit en wordt het mengsel mooi verdeeld. Heb je dit gedaan, dan kan je de rest van de brokken koekjes verdelen over het blauwe mengsel. Duw de koekjes een beetje in het mengsel, anders blijven ze niet goed vast zitten straks. Doe hetzelfde met de oogjes. Leukste is wel om een paar ogen steeds bij elkaar te hebben. Alhoewel een eenoog of drieoog is ook een grappig monster. Nu is het lang geduld hebben, want pas na ongeveer vier uur (nog beter een hele nacht) in de koelkast is de fudge goed.
Inpakken
Als de fudge klaar is, kan je deze in brokken snijden. Zo groot en in welke vorm je maar wilt. De fudge brokken kan je in transparante zakjes of folie inpakken. Beste is om dit te doen voor of op de dag van trakteren, want de fudge moet je wel bewaren in de koelkast. Niet alleen leuk als traktatie, kan natuurlijk ook prima als snack op je kinderfeestje!
Comments